Skip to content

SEO lokaal verbeteren

Wat is lokale SEO?

Lokale SEO is een belangrijk aspect van zoekmachineoptimalisatie (SEO). Wanneer je een lokaal bedrijf hebt, zoals schilder of sportschool, wil je graag klanten die in de buurt wonen, daarvoor is lokale SEO. Hierbij ligt de focus op het vergroten van de vindbaarheid bij lokale zoektermen, zoals schilder Amsterdam.

Ik ga je meenemen in het veld van SEO lokaal om zo jou te helpen aan meer vindbaarheid en meer klanten. Na dit gelezen te hebben weet je precies wat je moet doen om jouw lokale SEO te verbeteren.

Waarom is lokale SEO zo belangrijk?

Wanneer je iets opzoekt, waarvan Google denkt dat het lokaal is, krijg je soms een map pack te zien. De map pack is vaak het eerste wat je ziet bij een lokale Google, hierdoor heeft dit een hogere mogelijkheid voor conversie. Om in deze map pack te komen is het belangrijk dat je een (geoptimaliseerd) Google bedrijfsprofiel hebt.

Map pack voor SEO lokaal

Hoe verbeter ik m’n SEO lokaal?

Google bedrijfsprofiel

Een google bedrijfsprofiel, oftewel Google mijn bedrijf aanmaken is een van de makkelijkste manieren om je SEO lokaal snel te verbeteren. Een google bedrijfsprofiel zorgt ervoor dat jij op google maps komt te staan met je bedrijf en je zal dus vindbaar worden wanneer iemand zoektermen invult in google maps, zoals restaurant. Ook wordt je vindbaar in de map pack.

Zorg ervoor dat je alle vragen invult en goede foto’s toevoegt aan je bedrijfsprofiel. Hoe meer foto’s hoe beter, zolang ze aansluiten op je bedrijf, dus geen foto’s van je hond. Bij het google bedrijfsprofiel hoort ook een beschrijving van je bedrijf, deze mag maximaal 750 karakters zijn. Houd wel rekening met dat alleen de eerste 250 karakters gelijk zichtbaar zijn, zorg ervoor dat hier dus belangrijke informatie staat zoals je diensten of producten. Verwerk in de beschrijving gerust zoekwoorden, het liefst in de eerste zin.

Lokale SEO van website verbeteren

Als het gaat om het verbeteren van de lokale SEO van je website, zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat je beter gevonden wordt door mensen in jouw buurt. Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen:

  1. Gebruik lokale zoekwoorden: Optimaliseer je website met relevante lokale zoekwoorden. Denk hierbij aan zoektermen zoals je stad of regio in combinatie met je producten of diensten. Bijvoorbeeld: “Tandartspraktijk Amsterdam” of “Koffiebar Utrecht”.
  2. Optimaliseer je metagegevens: Zorg ervoor dat je metagegevens, zoals de titel en meta-beschrijving van je pagina’s, lokale zoekwoorden bevatten. Dit helpt zoekmachines te begrijpen waar je bedrijf zich bevindt en wat het aanbiedt.
  3. Voeg een lokale contactpagina toe: Creëer een specifieke contactpagina op je website met je volledige adres, inclusief straatnaam, stad en postcode. Dit maakt het voor zoekmachines duidelijk waar je gevestigd bent en helpt potentiële klanten je fysieke locatie te vinden.
  4. Optimaliseer voor mobiel: Zorg ervoor dat je website mobielvriendelijk is, aangezien veel lokale zoekopdrachten worden uitgevoerd vanaf mobiele apparaten. Een responsief ontwerp zorgt voor een betere gebruikerservaring en kan je SEO-prestaties verbeteren.
  5. Gebruik gestructureerde gegevens: Implementeer gestructureerde gegevens op je website om zoekmachines te helpen belangrijke informatie over je bedrijf te begrijpen, zoals je adres, openingstijden en contactgegevens. Dit kan je helpen om op te vallen in lokale zoekresultaten en functies zoals rich snippets te activeren

Door deze tips toe te passen, kun je de lokale SEO van je website verbeteren en meer potentiële klanten aantrekken die op zoek zijn naar producten of diensten in jouw regio.

Klaar om jouw zichtbaarheid in google te verbeteren? Laat ons team van SEO experts u helpen! Neem contact op met SEOBG voor SEO die resultaten levert. Begin vandaag nog met het transformeren van uw online aanwezigheid!

Meer Weten over SEO? Meld u Hier Aan!

Interesse in meer inzichten en informatie over SEO? Meld u hier aan en ontvang exclusieve tips, strategieën en updates rechtstreeks in uw inbox. Blijf vooroplopen in de wereld van zoekmachineoptimalisatie met onze deskundige gidsen en adviezen.